Jaunumi
Karavela uzsāk jaunu pētniecības projektu nr. 5.1.1.2.i.0/2/24/A/CFLA/003 „Latvijas Pārtikas Kompetences Centrs – jauni produkti”

No 1. janvāra esam uzsākuši jaunu pētniecības projektu Nr. 5.1.1.2.i.0/2/24/A/CFLA/003 „Latvijas Pārtikas Kompetences Centrs – jauni produkti”
Pētniecības projekta nosaukums
Jaunas termiski apstrādātas sterilizētu zivju konservu produktu grupas izstrāde no siļķu (Clupea harengus), foreles (Oncorhynchus mykiss) un Atlantijas laša (Salmo salar) filejām, pielāgojot esošo ražošanas līniju tehnoloģijas
Pētniecības projekta īss apraksts
Uzņēmums plāno īstenot pētniecības projektu, kura mērķis ir attīstīt jaunus sterilizētu zivju konservu produktus, pielāgojot esošās ražošanas līnijas un tehnoloģiskos procesus. Projekta ietvaros tiks pētītas un izmantotas tādas zivju izejvielas kā siļķes (Clupea harengus), foreles (Oncorhynchus mykiss) un Atlantijas laša (Salmo salar) filejas, lai izstrādātu produktus, kas atbilst specifiskām tirgus prasībām.
Projekta ietvaros tiks veikta izejvielu izpēte, jaunu receptūru izstrāde, ražošanas tehnoloģiju pielāgošana un kvalitātes rādītāju noteikšana, lai radītu konkurētspējīgus un kvalitatīvus produktus. Aptuveni 20 jaunizstrādātie produkti tiks piedāvāti un virzīti eksportam uz Vāciju, ASV, Austrāliju, Angliju, Austriju un Itāliju.
Plānotie rezultāti ietver:
- Jaunu siļķu produktu līnijas izveide ar mērķi sasniegt 20-25 miljonu kārbu pārdošanu.
- Jaunu foreles produktu izstrāde un esošo ražošanas procesu efektivizācija, plānojot 1-2 miljonu kārbu pārdošanu.
- Blanšētu lašu produktu izstrāde Itālijas tirgum, ar mērķi sasniegt 1-2 miljonu kārbu pārdošanu.