Receptes

Visas receptes

Rīsi ar Kipperiem (Smoketu) tomātos un plaučolu (olu vārītu bez čaumalas)

Sarežģītība
Gatavošanas laiks 20 min
Porcijas 2
Receptē izmantotais produkts
Kūpinātas siļķu filejas tomātu mērcē 170g
Sastāvdaļas
  • Kipperi (Smoketi) tomātu mērcē 1 gab.
  • Rīsi gargraudu 200g
  • Sviests 30g
  • Čili pārslas - pēc garšas
  • Citrons ½ gab.
  • Ola 2 gab.
  • Lociņi
  • Sāls, pipari - pēc garšas
Pagatavošana
  • Pannā izkausē sviestu. Pievieno rīsus un apcep.
  • Uzrīvē nedaudz citrona miziņu un pievieno citrona sulu.
  • Aplej rīsus ar ūdeni (tik daudz, lai ūdens būtu virs rīsiem 2 pirkstu platumā). Vāra kamēr rīsi ir uzsūkuši ūdeni.
  • Pievieno kūpināto siļķes fileju tomātu mērcē un turpat pannā sasmalcina. Tad to samaisa kopā ar rīsiem un pasautē vēl 2 minūtes.
  • Pievieno čili pārslas un sāli pēc garšas.
  • Pagatavo plaučolu: seklā katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, iegriež ūdeni virpulī un uzmanīgi ielej vidū olu, vāra 2 min 45 sek.
  • Rīsus pasniedz bļodiņā kopā ar plaučolu. Dekorē ar sasmalcinātiem lociņiem.
Līdzīgas receptes