Receptes

Visas receptes

Spageti ar tunci, kaperiem, olīvām un saulē kaltētiem tomātiem

Sarežģītība
Gatavošanas laiks 20 min
Porcijas 2
Receptē izmantotais produkts
Tuncis citroneļļā ar zaļajiem pipariem 160g
Sastāvdaļas
  • Tuncis eļļā ar zaļajiem pipariem un citroneļļu 1 kārba
  • Spageti pasta 100g
  • Olīveļļa 2 ēd.k.
  • Kaperi 1 sauja
  • Olīvas melnās ar kauliņiem 1 sauja
  • Tomātu pasta 150g
  • Saulē kaltēti tomāti 1 sauja
  • Sarkanā paprika 1 gab.
  • Lauru lapas 2 gab.
  • Cietais siers rīvēts 50g
  • Svaigs baziliks
  • Melnie pipari - pēc garšas
  • Jūras sāls - pēc garšas
Pagatavošana
  • Dziļā katlā uzvāra ūdeni, pielej olīveļļu, pieber sāli, tad pievieno pastu. Vāra kā norādīts uz iepakojuma.
  • Papriku sagriež gabaliņos, sasmalcina olīvas, kaperus un saulē kaltētos tomātus.
  • Pannā ar uzkarsētu eļļu liek sasmalcinātās sastāvdaļas, kuras apcep, pievieno tomātu pastu, sarkanvīna etiķi, lauru lapas, sāli un sautē aptuveni 5 minūtes.
  • Pievieno tunci un pasautē vēl 2 minūtes.
  • Šķīvī liek pastu, pārlej ar mērci, bagātīgi apber ar rīvētu cieto sieru un dekorē ar aromātiskām bazilika lapiņām.